TRAILERKØREKORT

Har du brug for et trailerkørekort?

Kender du reglerne for, hvornår du skal have et B/E eller B+ kørekort?

Det er vigtigt, at du kender til både reglerne, for hvad bilen må trække og hvad dit kørekort giver dig lov til.

Føreren af bilen

Ofte vil din bil være godkendt til at trække en påhængsvogn, der er tungere end det du må køre med på dit almindelige kørekort (B-kørekort). I de tilfælde vil det være dit kørekort, der sætter grænsen for, hvad du må køre med, uanset hvad bilen må trække.

Med et B-kørekort må du køre med enhver trailer, hvis summen af bilens tilladte totalvægt og påhængsvognens tilladte totalvægt ikke overstiger 3.500 kg.

Hvis påhængsvognens tilladte totalvægt er 750 kg. eller derunder, må du altid køre med traileren, hvis din bil er godkendt til det.

Kan du ikke overholde dette, kræver det at du får et B+ (mellemstore vogntog) eller et B/E trailerkørekort.

Bilen

Bilens tilladte påhængsvægt kan du læse på bilens registreringsattest. Her står både en vægt for påhængsvogn med og uden bremser og det er altid påhængsvognens faktiske vægt, der står på bilens registreringsattest. I denne forbindelse, er det altså ikke så vigtigt, hvad der står på påhængsvognens registreringsattest, men hvad påhængsvognen faktisk vejer lige nu inkl. det du har læsset på påhængsvognen, hestetraileren eller i campingvognen.

Trailerkørekort B/E

​Med et B/E trailerkørekort må du køre et vogntog med en samlet vægt på 7.000 kg., dog må anhængerens vægt ikke overstige 3.500 kg.

For at få et B/E trailerkørekort skal du:​

  • Gennemføre teoriundervisning på 4 lektioner, som vi klarer på en enkelt teoriaften hos ASK Køreskole. Det tager ca. 3 timer.
  • Have minimum 6 praktiske kørelektioner. Det planlægger vi sammen, det kan klares på 3 dobbeltlektioner.
  • Til sidst skal du bestå en praktisk køreprøve, der bedømmes af en sagkyndig fra politiet - hvis du mod forventning ikke består koster prøvekørsel, forsikring mm 765,- kr

​B+ kørekort til mellemstore vogntog:

Hvis du får et B+ kørekort, har du lov til at køre et vogntog med en samlet tilladt totalvægt på op til 4.250 kg.
Undervisningen til B+ følger samme plan som til B/E. Den eneste forskel er, at du kan tage køretimerne og aflægge den praktiske prøve til B+ i et lidt mindre vogntog.

Skal du til udlandet er der skærpede regler. Har du et B/E trailerkørekort, er du dækket ind i forhold til reglerne i EU.

Hos ASK har vi vogntog, der opfylder kravene til B/E undervisning og prøve.
Derfor tilbyder vi undervisning til B/E, da vi synes det giver mest mening og hjælper dig bedst i forhold til den samlede tilladte totalvægt på dit vogntog, også hvis du skal køre i udlandet.

Pakkeprisen for B/E undervisning er 5.495 kr. inkl. moms. Pakken indeholder teoriundervisning, 6 kørelektioner, kørsel ved praktisk prøve og ark med tips til den praktiske prøve. Yderligere omkostninger er prøvegebyr til politiet på 280 kr. og udgift til foto og lægeattest. Eventuelle ekstra kørelektioner koster 625 kr. inkl. moms.

Husk at medbringe lægeattest og foto, når vi ses til teoriaftenen.

Du kan tilmelde dig her ved at klikke på fanen ”Hold tilmelding”.

Vi glæder os til at se dig.​

MVH
ASK KØRESKOLE
Greve Strandvej 110
2670 Greve
43 69 80 81 - 21 75 80 81

Hvad kan vi hjælpe dig til?

Klar til at kickstarte din kørekarriere? Lad os være din guide på vejen mod succes bag rattet! Kontakt os i dag for at komme i gang med din kørekortuddannelse eller generhvervelse af kørekort.

Ring, send os en e-mail eller udfyld kontaktformularen nedenfor, så vender vi tilbage til dig snarest muligt. Lad os sammen sætte kursen mod køresucces – vi glæder os til at høre fra dig!

★ ★ ★ ★ ★

Vurderet 4.8 / 5 stj​erner på baggrund af 140 anmeldelser på ​Fac​ebook.dk

Vi besvarer henvendelser inden for 24 timer.​​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

ASK Køreskole

​Greve Strandvej 110, 2670 Greve

Klik her for rutevejledning

CVR: 17054678

Kontaktoplysninger

Telefon: 21 75 80 81

Telefon: 43 69 80 81​

E-mail: ask@ask-teori.dk

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 16.00

Lørdag og søndag: lukket

Mails besvares alle dage.